ŽUPNI OGLASI - 06. prosinca 2015. / 2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u ponedjeljak – sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
u utorak – Bezgrešno začeće BDM
u nedjelju – slavimo 3. nedjelju Došašća; ujedno nedjelja Caritasa; sv. Mise su u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati i na filijali Drivuša prema dogovoru.
2.    Tjedan koji je pred nama je kvatreni tjedan. Pozvani smo da ga posvetimo molitvom, djelima pokore i ljubavi te postom pogotovo u srijedu, petak i subotu. Ove zimske kvatre posvećene su  kršćanskoj dobrohotnosti i zahvalnosti za Božja dobročinstva.
3.    Iduće nedjelje slavimo nedjelju Caritasa. Dan kada razmišljamo ali  i svojim odricanjem i žrtvom želimo svjedočiti svoju kršćansku  djelatnu ljubav prema siromašnijoj braći i sestrama. Zato ćemo pod svim sv. misama skupljati samo jednu milostinju kojom želimo poduprijeti sve aktivnosti i projekte Caritasa naše nadbiskupije. Nalazimo se u došašću, vremenu priprave na Kristovo rođenje pa učinimo je plodonosnijom tako što ćemo svojim prilogom podržati aktivnost Crkve prema siromašnima. Neka Božja ljubav djeluje kroz nas. Hvala za svaki vaš dar.
4.    U utorak, 08. prosinca susjedna župa u Crkvici slavi svoj Patron. Svečana sv. misa je u 11 sati. Župnik vlč. Anto poziva da dođemo i slavljem sv. mise proslavimo Bezgrešno začeće BDM.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila; Svjetla riječi i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o danima spoticanja; sa đakonskog ređenja u Sarajevu; reportaža sa Papinog posjeta Africi; povodom Godine milosrđa – što znači biti milosrdan; o križnom putu kršćana u Kataru; reportaža o župi sv. Ante u Bugojnu… pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije o događanjima u crkvi možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6.    Darovi za crkvu i godižbinu.
7.    Mise kroz tjedan.
8.    Od iduće subote nećemo imati vjeronauka do daljnjega. Međutim, djeca od 5. do 9. razreda trebaju doći na božićnu ispovijed u 10 sati.
9.    U nedjelju, 13. prosinca je sv. Lucija, dan kada sijemo pšenicu. Mlada, zelena pšenica na svečanom stolu simbolizira život, plodnost i blagostanje; naviješta Novu godinu, ponovno proljetno buđenje i novo rođenje života. Pa ćemo nakon sv. misa blagosloviti pšenicu. Ponesite sa sobom pšenicu a za one koji je nemaju pripravit ćemo te ćete je moći uzeti na ulazu u crkvu, nadam se po jednu vrećicu.
10.    Koordinacija hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenice organizira i poziva na tradicionalni Božićni koncert koji će biti 19. prosinca u Bosanskom narodnom pozorištu s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan al je potrebno podići karte na biljetarnici kazališta. Nastupa Giorgio Surian, nacionalni operni prvak RH i ostali uz pratnju gudačkog kvarteta. Izvodit će tradicionalne božićne pjesme te vrhunska djela klasične glazbe.
11.    U proteklom tjednu umrle su naše župljanke: JELICA VIDOVIĆ, koja je umrla 02. prosinca a ukopana 05. prosinca na groblju Prašnice; MARIJA LJESAR, koja je umrla 03. prosinca a ukopana 05. prosinca na groblju Prašnice. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!
12.    Nakon sv. Mise je Advent fest