ŽUPNI OGLASI - 05. travnja 2015. / USKRS, NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEG

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo Vazmenu osminu
u nedjelju – 2. USKRSNA NEDJELJE, NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 18 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati.
2.    Kao što rekoh iduće nedjelje slavimo nedjelju Božanskog milosrđa. Na ovu nedjelju moguće je dobiti potpuni oprost. Za potpuni oprost potrebno je uz prethodnu sakramentalnu ispovijed, svetu pričest i molitvu na nakanu Svetog Oca, u bilo kojoj crkvi  sudjelovati u pobožnosti u čast božanskog milosrđa pred Presvetim izloženim ili u svetohraništu, kajući se iskreno za svoje grijehe ili barem pred Presvetim izmoliti vjerovanje i Očenaš dodajući zaziv: Isuse milosrdni uzdam se u te!
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. U novom broju KT, između ostalog, možete pročitati: u uvodniku – o tajni uskrsnuća; uskrsne poslanice naših biskupa; reportaža o župi Dobretići; razmišljanje o Isusu prije i poslije Velikog tjedna; razmišljanje o uskrsnuću; o uskrsnim običajima pojedinih krajeva BiH; Uskrs u Peruu… ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu.
5.    Mise kroz tjedan.
6.    Obavijest o akciji – pročitati
7.    Obavještavamo Vas da će Caritasova predškolska ustanova početi sa radom od 13. travnja u 7 sati. Svi koji su prijavili svoje dijete za vrtić trebaju doći u Caritasovu zgradu od 07. do 10. travnja kako bi prijavili dijete, dobili detaljne informacije te potpisali ugovor.
8.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni susreti i probe.
9.    Dragi vjernici vjerujem kako ste već svi čuli kako nam papa Franjo dolazi u jednodnevni posjet 06. lipnja u Sarajevo gdje će između ostalog slaviti sv. Misu u 11 sati. Svi oni koji žele ići trebaju se prijaviti u župni ured do 01. svibnja zbog organizacije i karata. Tako da će se teško moći prijaviti poslije ovog termina. Karta je 10 KM. Pa svi vi koji planirate ići prijavite se na vrijeme.