ŽUPNI OGLASI - 01. studenoga 2015. / SVETOVINA SVIH SVETIH

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u ponedjeljak – Dušni dan, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8 i 17 sati
u srijedu – sv. Karlo Boromejski, biskup
u nedjelju – slavimo 32. nedjelju kroz godinu, ujedno je Dan zahvalnosti; sv. Mise su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati.
2.    Od 01. do 08. studenoga vjernici mogu dobiti potpuni oprost za svoje pokojnike. Da bi dobili oprost potrebno je sudjelovati u  sv. Misi, pričestiti se a ako nismo u stanju milosti ispovjediti se te izmoliti Očenaš, Vjerovanje i izmoliti jednu molitvu na nakanu sv. Oca. Kroz ovaj tjedan bit ću na raspolaganju za ispovijed prije večernje sv. Mise.
3.    U petak, 06. studenoga je Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncil i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o vječnosti; zaključci sinode o obitelji; reportaža s Bobovca; razgovor s dr. don Antom Mateljan, profesorom na KBF-u u Splitu o životu poslije smrti; reportaža o župi u Stjepan Krstu; o križnom putu kršćana u Srednjoafričkoj Republici pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije o događanjima u crkvi možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu.
6.    Mise kroz tjedan.
7.    Vjeronauk je prema rasporedu, proba velikog zbora je utorkom nakon večernje sv. Mise, proba zbora za djecu i mlade je nedjeljom u 9 sati.
8.    Prema odredbi Zakonika crkvenog prava obveza je i potreba navijestiti u župnoj zajednici primanje sv. reda đakonata za bogoslova iz dotične župe. Sukladno tome, naš bogoslov Dražen Kustura, u pismenoj molbi izrazio je svoju želju svom Ordinariju da mu podijeli sv. red đakonata,  koji je prvi korak za primanje svećeničkog reda. Ovaj navještaj se obavlja kako bi vjernici imali priliku savjesno izvršiti svoju obvezu i možda ukazati na njima poznate zapreke za primanje svetog reda. Pa ako netko zna nešto neka dođe u župni ured i to izrekne.
9.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani NADA VIDOVIĆ, koja je umrla 23. listopada a ukopana 31. listopada na groblju Prašnice; MANDICA MIKUŠ, koja je umrla 24. listopada a ukopana 27. listopada na groblju Crkvica; JOZEFINA DIJAKOVIĆ, koja je umrla 26. listopada a ukopana 28. listopada na groblju Prašnice; KARLO JURIŠIĆ, koji je umro 27. listopada a ukopan 29. listopada na groblju Križ. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!