ŽUPNI OGLASI - 29. prosinca 2013. / NEDJELJA SV. OBITELJI

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:
utorak, 31. prosinca – SILVESTROVO, misa zahvale za prethodnu godinu je u 17 sati
srijeda, 01. siječnja – NOVA GODINA, SVETA MARIJA BOGORODICA, SVJETSKI DAN MIRA, sv. Mise su u 10 i 17 sati.
četvrtak, 02. siječnja – sv. Bazilije Veliki i Grgur Nazijanski, biskupi i crkveni naučitelji
nedjelja, 05. siječnja – 2. NEDJELJA PO BOŽIĆU, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 10 sati;
2.    U petak, 03. siječnja je Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise bit će klanjanje Presvetom Oltarskom sakramentu.
3.    Dok traje blagoslov obitelji sv. Mise su ujutro u 730 sati ako nije drugačije naglašeno.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katolički tjednik u kojem možete pročitati: u uvodniku blagdani otvaraju oči; poruka Pape za Novu godinu – bratstvo temelj i put za mir; poruke biskupa za Božić; reportaža o župi Humac; razmišljanje o socijalnoj dimenziji Božića; Betlehem u Isusovo vrijeme i danas; reportaža o Božiću u KPZ Zenica … ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Danas, 29. prosinca je Božićni turnir zeničkih župa u Areni s početkom u 12 odnosno revijalne utakmice u 1030 sati. Pozivamo sve župljane da dođemo to popodne bodriti i navijati za predstavnike svoje župe. Božić je blagdan zajedništva i susreta pa nam je ovo prilika da se susretnemo jedni s drugima te širimo ozračje Božića, ozračje ljubavi te svjedočimo o svom zajedništvu koje nam je itekako u ovo današnje vrijeme potrebno.
8.    U proteklom tjednu umro je naš župljanin NEDJELJKO GERBEZA, koji je umro 20. 12. a ukopan 23. 12. na groblju Prašnice. POKOJ VJEČNI DARUJ MU GOSPODINE!

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
Tel/fax. 032/462-106