ŽUPNI OGLASI - 27. listopada 2013. / 30. nedjelja kroz godinu

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
ponedjeljak, 28. listopada – sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli
petak, 01. studenoga – SVI SVETI
subota, 02. studenoga – DUŠNI DAN
nedjelja, 03. studenoga – 31. nedjelja kroz godinu, NEDJELJA ZAHVALNOSTI, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 9 sati; 
2.    Danas smo prešli na zimsko računanje vremena što znači da je ubuduće sv. Misa radnim danom i večernja nedjeljom u 17 sati.
3.    U tjednu koji je pred nama u petak, 01. studenoga slavimo zapovijedanu svetkovinu Svih Svetih. Neradni dan. Sv. Mise ovdje u crkvi su u 8 i 17 sati, na groblju Prašnice u 11 sati i na groblju Crkvica u 1530 sati. Ujedno je i Prvi petak pa će biti ispovijed prije sv. Mise a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. U subotu, 02. studenoga slavimo Dušni dan, sv. Mise ovdje u crkvi su 8 i 17 sati.
4.    Od 01. do 08. studenoga moguće je dobiti potpuni oprost za duše pokojnika. Uvjeti za dobivanje oprosta su: pohoditi crkvu tj. doći na sv. Misu, biti u milosti ako nismo ispovjediti se kako bi se i pričestili; zatim izmoliti vjerovanje, očenaš i molitvu na nakanu Pape.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika: u ovom broju Katoličkog tjednika možete pročitati: u uvodniku o sportskim poticajima; intervju s mons. Đurom Hranićem – što je netko ponosniji Šokac, taj se samo malo stariji Bosanac; razmišljanje o smrti i o vječnom životu; reportaža o župi Podhum - Žitače; reportaža o Bobovcu;  te povratnička priča s Plehana i o siromaštvu u BiH… ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
7.    Mise kroz tjedan – pročitati.
8.    Iduće subote slavimo Dušni dan pa neće biti vjeronauka.
9.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani + JOZO ČAVARA, koji je umro 20. listopada a ukopan 23. listopada na groblju Križ; + HELA PAVLIĆ – PILJIĆ, koja je umrla 21. listopada a ukopana 25. listopada na groblju Crkvica. POKOJ VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE!

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
Tel. / fax. 032/462-106