ŽUPNI OGLASI - 22. prosinca 2013. / 4. NEDJELJA ADVENTA

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:
utorak, 24. prosinca – BADNJAK, ima misa zornica i misa Polnoćka u 24 sata. Ove godine pred polnoćku imat ćemo predstavu koju će izvesti mladi naše župe i članovi udruge Nova nada. Predstava će početi u 11 sati. Ona je vrlo dobra priprava i uvod u slavlje mise rođenja Gospodnjega k tome vrlo poučna za to dođimo ranije i uživajmo u predstavi.
srijeda, 25. prosinca – BOŽIĆ, rođenje Isusa Krista, sv. Mise su u 6, 10 i 17 sati
četvrtak, 26. prosinca – SV. STJEPAN PRVOMUČENIK, sv. Mise su 8 i 17 sati
petak, 27. prosinca – SV. IVAN, apostol i evanđelist, sv. Misa je u 8 sati
subota, 28. prosinca – Nevina dječica, sv. Misa je u 730 sati
nedjelja, 29. prosinca – NEDJELJA SV. OBITELJI, SVJETSKI DAN SELILACA I IZBJEGLICA, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 10 sati;
2.    U subotu, 28. prosinca započinjemo s blagoslovom obitelji. Blagoslivljat će tri svećenika. Na oglasnoj ploči imate izvješen raspored blagoslova obitelji ali isto tako na izlazu iz crkve možete uzeti božićni listić u kojem imate raspored blagoslova obitelji, važnije termine te statističke podatke iz naše župe. Nastojte biti u svojim domovima kada je na redu vaše selo ili ulica jer blagoslivljamo obitelji ne zidove. Imajte strpljenja je ne možemo biti u isto vrijeme kod svih. Krećemo oko 9 sate i završavamo predviđeno do dva sata. Kada bude na redu grad pripazite jesu li haustori otključani. Dok traje blagoslov obitelji sv. Mise su ujutro u 730 sati ako nije drugačije naglašeno.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katolički tjednik u kojem možete pročitati: u uvodniku o vrijednosti susjedstva; reportaža o župi Špionica; nagovor Pape – kršćani moraju biti puni radosti; razmišljanje duh Božića jest duh radosti; … ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Uplaćene su Velike mise za + Stjepana Jurešić, mise je uplatila supruga s djecom i sestra.
7.    Večeras u 19 sati je Božićni koncert u Bosanskom narodnom pozorištu. Pjesma oraspoložuje i budi lijepe osjećaje u čovjeku te nam je to potrebno u ove predbožićne dane. Zato dođimo i oraspoložimo se da bi što radosniji dočekali Kristovo rođenje.
8.    Udruga Nova nada organizira povodom Božića zabavu u Hrvatskom domu u četvrtak, 26. prosinca s početkom u 20 sati na koju pozivaju sve mlade da dođu kako bi u radosti i veselju proslavili Kristovo rođenje.
9.    U subotu, 28. prosinca je Božićno sijelo u Hrvatskom domu s početkom u 19 sati. Pozivamo sve koji se žele družiti i veseliti uz pjesmu neka dođu. Piće će osigurati Koordinacija hrvatskih i katoličkih institucija pa koliko bude, a hranu i kolače ponesite vi jer će te toga imati ovih dana.
10.    U nedjelju, 29. prosinca je Božićni turnir zeničkih župa u Areni s početkom u 12 odnosno revijalne utakmice u 1030 sati. Pozivamo sve župljane da dođemo to popodne bodriti i navijati za predstavnike svoje župe. Božić je blagdan zajedništva i susreta pa nam je ovo prilika da se susretnemo jedni s drugima te širimo ozračje Božića, ozračje ljubavi te svjedočimo o svom zajedništvu koje nam je itekako u ovo današnje vrijeme potrebno.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
Tel / fax. 032/462-106