ŽUPNI OGLASI - 15. prosinca 2013. / 3. NEDJELJA ADVENTA/NEDJELJA CARITASA

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:
nedjelja, 22. prosinca – 4. nedjelja ADVENTA, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 9 sati; 
2.    Velika božićna ispovijed u našoj župi je u  subotu, 21. prosinca u terminima u 11 i 1630 sati. Pozivam sve koji se mogu ispovjediti da to učine kako bi čista srca i duše te pomireni s Bogom i ljudima mogli radosno i veselo dočekati Kristovo rođenje. Taj dan nema mise zornice nego će sv. Mise biti nakon ispovjedi. 
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila, Svjetlo riječi i Katolički tjednik u kojem možete pročitati: u uvodniku o novinarstvu koje je u službi pojedinaca a ne zajednice; poruka za nedjelju Caritasa; razmišljanje – ljubav prema bližnjima je jedna od odrednica vjerničkog života; reportaža o župi Poljaci; razmišljanje o sakramentu sv. Ispovijedi; srednjoškolci u humanoj akciji za djecu Tanzanije… ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici u koordinaciji sa Crvenim križem Zenica pokreće humanu akciju darivanja krvi koja traje od 17. prosinca 2013. godine do 14. siječnja 2014. Potičemo i pozivamo sve vjernike koji to mogu da dođu na transfuziologiju JU Kantonalna bolnica Zenica, te daju svoj doprinos ovoj humanoj akciji. Ako nas Božji zakon obvezuje pomagati druge onda je ovo prilika da odgovorimo Božjem zakonu ljubavi i žrtve. Kao što je pisano:"Novu vam zapovijed dajem: Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio, tako i vi ljubite jedni druge!" (Iv 13,34). Darovati krv za nekoga u potrebi je uistinu znak ljubavi kojim ispunjamo zakon ljubavi.
7.    Koordinacija hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenice organizira Božićni koncert u nedjelju 22. prosinca u Bosanskom narodnom pozorištu s početkom u 19 sati. Na ovogodišnjem božićnom koncertu nastupa mješoviti pjevački zbor Filozofskoga fakulteta Concordia discors koji djeluje od 2010. godine te okuplja šezdesetak članova, prvenstveno studenata Filozofskoga fakulteta. Zbor u svojemu radu sustavno potiče glazbeno stvaralaštvo studenata te naglasak daje djelima hrvatskih skladatelja, a njeguje i folklorne napjeve te svjetovna i crkvena djela klasičnih i suvremenih skladatelja. Pored mješovitoga zbora djeluju i ženski zbor, muški zbor te ženska klapa. U vrlo kratkom vremenu postojanja svoju kvalitetu Zbor je potvrdio na 1. natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe – u Zagreb 2011. na kojemu je osvojio drugo mjesto i srebrnu plaketu u kategoriji klasičnih folklornih zborova. Pozivamo vas dragi vjernici da budete svjedoci i dionici  ove lijepe božićne priče koja će se dogoditi kod nas u Zenici. Ulaz je slobodan te ste svi dobro došli.
8.    Nakon sv. Mise je Adventfest pa sudjelujmo u pomoći najsiromašnijima u našoj župi. Sav prihod od prodaje ide u tu svrhu.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
Tel / fax. 032/462-106