ŽUPNI OGLASI - 08. prosinca 2013. / 2. NEDJELJA ADVENTA

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:
petak, 13. prosinca – sv. Lucija, djevica i mučenica
nedjelja, 15. prosinca – 3. nedjelja ADVENTA, NEDJELJA CARITASA, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 9 sati; 
2.    Tjedan koji je pred nama jest kvatreni tjedan. Vjernici su pozvani da ga posvete molitvom, djelima pokora i ljubavi te postom pogotovo srijedu, petak i subotu na nakanu Crkve. Ove zimske kvatre su posvećene kršćanskoj dobrohotnosti i zahvalnosti za njegova dobročinstva. Uključimo se svojim sudjelovanjem na propisani način u predviđene dane na nakanu Crkve. 
3.    Iduće nedjelje slavimo nedjelju Caritasa. Dan kada razmišljamo o svojoj zauzetoj djelatnoj ljubavi prema ljudima u potrebi ali i o podršci projektima koje provodi Caritas  naše nadbiskupije. Zato ćemo pod svim sv. Misama skupljati samo jednu milostinju na nakanu da bi podržali projekte Caritasa. Nalazimo se u vremenu adventa kada smo osjetljiviji na potrebe ugroženih pa učinimo svoju pripravu plodonosnijom pomažući ugroženim ljudima. Neka i oni osjete ljubav Božju kroz našu zauzetost prema njima. Hvala za svaki dar.
4.    U petak, 13. prosinca slavimo sv. Luciju. Dan kada sijemo pšenicu. Poznato nam je da mlada, zelena pšenica na svečanom stolu simbolizira život, plodnost i blagostanje; naviješta novu godinu, ponovno proljetno buđenje i novo rađanje života. Sijanje pšenice na sv. Luciju je poznato a novost je da tu pšenicu blagoslivljamo. Pozivam sve da taj dan dođemo na zornicu i ponesemo pšenicu koju ćemo na kraju sv. Mise blagosloviti. Isto tako za one koji ne ponesu pripravit ćemo ovdje u crkvi koju ćete moći uzeti na ulazu u crkvi nadam se samo jednu vrećicu.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila, Svjetlo riječi i Katolički tjednik u kojem možete pročitati: u uvodniku o farizejštini jednog podneblja; zaređeno pet novih đakon u Žepču; razmišljanje o došašću; Papin nagovor – tko čini milosrđe ne boji se smrti; s humanitarnog koncerta u Zenici; s misijske izložbe u Gromiljaku za djecu na Haitiju… ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
7.    Mise kroz tjedan – pročitati.
8.    Od iduće subote nećemo imati vjeronauka do daljnjega. Međutim, djeca od 5. do 9. razreda trebaju doći u 10 sati na božićnu ispovijed i druženje nakon sv. Mise.
9.    Nakon sv. Mise je Adventfest pa sudjelujmo u pomoći najsiromašnijima u našoj župi. Sav prihod od prodaje ide u tu svrhu.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
Tel / fax. 032/462-106