ŽUPNI OGLASI - 03. studenoga 2013. / 31. nedjelja kroz godinu

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
ponedjeljak, 04. studenoga – sv. Karlo Boromejski, biskup
petak, 08. studenoga – bl. Gracija Kotorski, redovnik
subota, 09. studenoga – Posveta Lateranske bazilike
nedjelja, 10. studenoga – 32. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 9 sati; 
2.    Od 01. do 08. studenoga moguće je dobiti potpuni oprost za duše pokojnika. Uvjeti za dobivanje oprosta su: pohoditi crkvu tj. doći na sv. Misu, biti u milosti ako nismo ispovjediti se kako bi se i pričestili; zatim izmoliti vjerovanje, očenaš i molitvu na nakanu Pape.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila, Glasnik srca Isusova i Marijina i Katoličkog tjednika: u ovom broju Katoličkog tjednika možete pročitati: u uvodniku o smrti i životu vječnome; reportaža s Bobovca na kojem smo i mi bili; zlatna misa mons. Mate Zovkića; reportaža o župi u Doljanima; razmišljanje o grijehu kao najvećem zlu na svijetu; razmišljanje – blago mirotvorcima… ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Vjeronauk je idući tjedan redovito, susret sa srednjoškolcima je subotom nakon večernje sv. Mise; proba velikog zbora je utorkom nakon večernje sv. Mise. Ovom prilikom pozivam sve koji mogu i žele doprinijeti svojim glasom ljepoti sv. Mise da se priključe velikom zboru.
7.    Iduće nedjelje s. Bertila, koja je član zajednice sestara Uršulinki ovdje u Zenici, slavi 50. godišnjicu vječnih zavjeta. Zato će pod sv. Misom u 10 sati imati obnovu zavjeta na koju pozivam da dođemo u što većem broju te na taj način sudjelujemo u njezinoj radosti ali i da odamo priznanje njenom nesebičnom radu i djelovanju u svjedočenju Božje ljubavi kroz izvršavanje svojih svakodnevnih dužnosti u službi čovjeku.
8.    A sada malo rekreacije i razbibrige: Odbor za međureligijsku suradnju organizira humanitarnu utakmicu koja će se odigrati iduće subote, 09. studenoga 2013. godine između reprezentacije Roma RH te zajedničke ekipe koju čine vjerski službenici: imami-svećenici-sveštenici. Ova utakmica bit će odigrana pod geslom “Ujedinjeni loptom protiv nasilja, rasizma i diskriminacije” a prihod koji ostvare bit će namijenjen pedijatrijskom odjelu JU Kantonalna bolnica u Zenici za kupovinu inhalatora i ultrazvuka. Utakmica će se odigrati u  gradskoj sportskoj dvorani “Arena” u Zenici s početkom u 19 sati. Pozivamo sve građane, vjernike da se ujedinimo i ovom humanom djelu usmjerenom prema djece. Ujedinjeni možemo puno napraviti za pedijatrijski odjel bolnice. A to možemo učiniti dolaskom na utakmicu i kupovinom karte koja košta 2 KM. I ja potičem i pozivam da se uključimo u ovo humano djelo čovjeka. Karte možete uzeti u župnom uredu ili na sam dan utakmice na ulazima u Arenu. Nadam se kako naša srca neće ostati zatvorena ni ovaj put. 

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
Tel / fax. 032/462-106