ŽUPNI OGLASI - 01. prosinca 2013. / 1. NEDJELJA ADVENTA

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:
utorak, 03. prosinca – sv. Franjo Ksaverski, prezbiter
srijeda, 04. prosinca – sv. Barbara, mučenica
petak, 06. prosinca – sv. Nikola, biskup
subotu, 07. prosinca – sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
nedjelja, 08. prosinca – 2. nedjelja ADVENTA, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 9 sati; 
2.    Od sutra, 02. prosinca, svetim misama zornicama započinjemo pripravu za blagdan Božića. Zornice će biti u 6:15 sati. Pozivam i potičem sve, djecu, mlade i odrasle da sudjelovanjem na zornicama ne dopustimo nestajanje lijepe tradicije, nego da se kroz rano ustajanje i sudjelovanje na misama žrtvujemo i na taj način duhovno pripravimo na Božić. Pola sata prije početka sv. Mise bit ćemo na raspolaganju za sv. Ispovijed. Dok traju zornice neće biti večernjih sv. Misa. Djecu nakon sv. Mise pozivam u dvoranu na čaj i kolače.
3.    U petak, 06. prosinca je Prvi petak. Prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu.
4.    U nedjelju, 08. prosinca župa u Crkvicama slavi svoj Patron na koji ćemo se pripremati trodnevnicom u 16:30 sati. Svečana sv. Misa i proslava patrona je u nedjelju u 11 sati na koju župnik poziva da dođemo i proslavimo svoju Nebesku Majku.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katolički tjednik u kojem možete pročitati: u uvodniku o adventu; Papin nagovor – Krist treba imati središnje mjesto u našim mislima, riječima i djelima; o svjedočanstvu ljubavi prema onima koji trpe; od zanimljivosti iz svijeta: u Siriji podignuta statua Isusa Krista visoka 32 metra…ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
7.    Mise kroz tjedan – pročitati.
8.    Vjeronauk je idući tjedan redovito, susreti i dogovoren i termini prema rasporedu 
9.    Brak u crkvi žele sklopiti: Dragan Čečura rođen 17. prosinca 1967. od oca Jakova i majke Filomene rođ. Majstorović i Spomenka Ćorić rođena 05. ožujka 1966. od oca Mile i majke  Dragice rođ. Raspudić. Žele se vjenčati 07. prosinca u župi sv. Ante na Humcu.
10.    U srijedu, 04. prosinca slavimo sv. Barbaru, zaštitnicu rudara. Kao i prošle godine proslava će biti u crkvi sv. Ilije sv. Misom u 18 sati a nakon sv. Mise druženje u holu KŠC-a uz kolače i čaj s rumom. Pozivamo sve vjernike da se priključimo ovoj proslavi.
11.    Proslava sv. Nikole bit će u subotu, 07. prosinca u Hrvatskom domu, za djecu iz naše župe s početkom u 15 sati. Svi trebaju dobiti karte pa ih preuzmite u župnom uredu koji ih još nisu uzeli. Kako se ne bi stvorila gužva dođite desetak minuta ranije kako bi grupa koja je prije mogla, bez gužve, izaći vani.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
Tel / fax. 032/462-106