ŽUPNI OGLASI - 16. studenoga 2014. / 33. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:

u ponedjeljak – sv. Elizabeta Ugarska, redovnica
u petak – Prikazanje Blažene Djevice Marije
u subotu – sv. Cecilija, djevica i mučenica, zaštitnica pjevača i pjevačica 
u nedjelju – NEDJELJA KRISTA KRALJA, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 17 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o providnosti; zaključci s 62. zasjedanja BK BiH; reportaža o vjernicima katolicima u Šabcu; zanimljivost iz Italije – iz male seoske župe 500 duhovnih zvanja, kako – pročitajte; razmišljanje uz obljetnicu stradanja Vukovara;  ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
4.    Mise kroz tjedan.
5.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i probe te dogovoreni susreti. 
6.    U petak, 21. studenoga biti će održana promocija knjige POVIJEST RELIGIJA autora dr. sc. don Ante Ledića u amfiteatru KŠC „Sv. Pavao“s početkom u 1830 sati. Don Anto poziva da dođemo na ovu promociju i uveličamo ovaj događaj.
7.    Za dvije nedjelje započinje Advent, vrijeme priprave na Kristovo rođenje, te u tom vremenu koristimo i imamo u svojim životnim prostorima razne podsjetnike poput adventskog vijenca, zvončića ili drugih ukrasa. Mladi su na radionicama izrađivali takve stvari pa ćete imati priliku iduće nedjelju kupiti ih s napomenom da sav prihod ide za najugroženije obitelji u našoj župnoj zajednici. Em ćete kupiti što svakako kupujete em ćete pomoći. 
8.    Približava nam se proslava sv. Nikole koju ćemo i ove godine organizirati sve župe zajedno kroz prigodni program i podjelu darova u HKD Napredak. Darove primaju djeca do četvrtog razreda  uključivo. Imena djece od prvog do četvrtog razreda koja dolaze na župni vjeronauk imamo. Zato je potrebno prijaviti djecu predškolskog uzrasta koju nemamo na popisu. Kako i kada će biti organizirana proslava bit ćete obaviješteni idućih nedjelja. Svi koji mogu pomoći u organizaciji svojim novčanim prilogom su dobro došli. 
9.    U proteklom tjednu umro je naš župljanin IVO DIDAK, koji je umro 14. studenoga a bit će ukopan u utorak, 18. studenoga na groblju Crkvica u 14 sati. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!