ZAVJETNA SV. MISA NA TAVNIKU

U subotu, 01. srpnja, slavili smo tradicionalno zavjetnu sv. Misu kod kapelice na Tavniku. Okupilo se oko stotinjak vjernika od kojih su neki prevalili veliki put iz Hrvatske. Kako sami kažu da računaju svake godine na ovaj događaj na kojem žele sudjelovati i sjetiti se kroz ovo slavlje prijašnjih lijepih vremena  ali i svojih pokojnih roditelja koji su im usadili ovu tradiciju. Župnik, vlč. Vladimir Pranjić, je izrazio svoje zadovoljstvo zbog okupljenog mnoštva te u prigodnoj propovijedi sve pozvao da svoju vjeru učine životnom. Da vjera koju imaju na bude samo znanje nego put kojim ćemo ići i poboljšati naše međuljudske odnose. Čovjek nije svrha samo sebi nego da učini život i ambijent u kojem jest ljepšim, toplijim i ljudskijim kako sebi tako i svima oko sebe. Svi imamo prostora za napredak te da nas Duh Sveti upravlja i vodi u tom nastojanju.

Na ovom misnom slavlju sudjelovali su i članovi Hrvatskog planinarskog društva iz Viteza koji su pješice ovim povodom stiglu na Tavnik.

Ove godine obitelj Milivoja i Damira Markovića pripravili su hranu i piće za sve sudionike ovogodišnjeg slavlja sv. Mise na Tavniku u njihovoj planinarskoj kući koja se nalazi u blizini. Uistinu, svega je bilo u izobilju. Ovom prilikom im od srca zahvaljujemo. Nastojat ćemo da ovo zajedništvo u blagovanju također zaživi i u budućnosti.

Pogledajte fotografije

Kategorija: