USKRSNA ČESTITKA

Dragi vjernici,

središnji sadržaj naše vjere, Kristovo uskrsnuće, vrhunac je Utjelovljenja. Naša je vjera uzaludna, isprazna, ako je promatramo i živimo bez stvarnosti Uskrsnuća (usp. 1Kor 15, 14). Kršćanska je novost u tome da ispovijedamo da je Isus umrijevši uništio smrt i uskrsnuvši vratio ljudima život. Dao nam je prijeći iz ropstva u slobodu, iz tuge u radost, iz žalovanja u slavlje, iz tame u svjetlo, iz smrti u život. To je poruka Uskrsa za svakoga čovjeka koja postaje Radosna vijest.

Ta Radosna vijest da je Krist uskrsnuo i da je prisutan u životu svakoga vjernika i čitave Crkve donosi nadu. Nadu u život, nadu u čovjeka, nadu u dobro, nadu u ljubav, nadu u bolje, ljepše i radosnije sutra... Ta nam je nada danas itekako potrebna. Današnji suvremeni čovjek, u želji za dostignućima, komocijom, hedonizmom i apsolutnom slobodom, napušta i gubi tu nadu.

Zato nas Kristovo uskrsnuće poziva i potiče da se otvorimo i prihvatimo tu Radosnu vijest koja će u svima nama obnoviti nadu iz koje ćemo graditi i živjeti bolju budućnost sa svakim čovjekom. Vjera u Kristovo uskrsnuće treba potaknuti na konkretnu djelatnu ljubav prema svakom čovjeku. Onaj tko vjeruje, prožet tom vjerom, pronalazi načine darivanja sebe bližnjima kroz činjenje dobra, življenja ljubavi i svjedočenja radosti. Neka plodove Kristova uskrsnuća svi osjetimo u svojim životima i međuljudskim odnosima.

Tim mislima neka je svim vama dragi župljani, kako u župi tako i po svijetu, sretan i radostan, blagoslovljen i plodonosan Uskrs!

Kategorija: