USKRSNA ČESTITKA

Ovako čitamo u evanđelju po Ivanu: Kad bi uvečer onog istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od židova zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i kaže im: Mir vama! To rekavši pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Prve riječi koje je uskrsli Krist izgovorio u susretu sa svojim učenicima glasile su Mir vama.

Znao je Isus koliki je strah i kakvo je beznađe nakon njegove smrti zahvatilo učenike. Znao je da će slični strahovi i srodna beznađa zahvaćati njegove učenike kroz cijelu povijest kao i nas danas. Zato uskrsli Krist kaže i nama danas: Mir vama. Daje nam svima svoj mir koji liječi svaku duševnu ranu, svaku prazninu, svaki očaj i beznađe. Gospodin je živ, Gospodin je među nama, Gospodin je s nama. On je naš mir i naša sigurnost.

Svjetlost, sjaj i radost uskrslog jutra može odagnati svaki strah i nesigurnost koja se nadvila nad ljudsku dušu. Uskrs ima tu snagu, jer uskrsom je srušena razdvojnica koja dijeli čovjeka od Boga. Pobijeđen je grijeh, pobijeđena je tama zavodljivosti ovoga svijeta, pobijeđena je smrt kao posljednja prijetnja. Tako Uskrs tamu pretvara u svjetlo, raspadljivo u neraspadljivo, smrtno u besmrtno. Uništava grijeh žrtvom Sina Božjega i milosrđem Očevim otvara vrata neba ostavljajući nam nadu života u vječnosti.

Zato neka vam uskrsli Krist podari toliko potrebni mir i sigurnost. Neka uskrsli Krist živi u vama a vi u Kristu kako bi mogli živjeti vjeru, imajući čvrstu nadu te uvijek spremni na ljubav. Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam župnik, časne sestre i pastoralni suradnici. Mir vama.

Kategorija: