SVEĆENICI IZ BIH U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Prvoga natjecateljskog dana Europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike, 26. veljače igrane su utakmice po skupinama nakon kojih su poznati polufinalisti, a to su momčadi: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske i Portugala.

Crna Gora, odnosno Barska nadbiskupija i Kotorska biskupija, od 25. veljače od 1. ožujka domaćin je 13. europskog prvenstva za svećenike koje se igra u Baru i Ulcinju.

Više od 200 sudionika iz 17 europskih zemalja okupili su se u večernjim satima 25. veljače u Ulcinju gdje je najprije slavljena sv. misa koju je predvodio umirovljeni barski nadbiskup mons. Zef Gashi.

Drugi dan počeo je euharistijskim slavljem u barskoj konkatedrali koje je predslavio barski nadbiskup mons. Rrok Gjonlleshaj, a ostatak je bio rezerviran za sportska nadmetanja i to u u Baru (skupine C i D) te u Ulcinju (skupine A i B). Nakon odigranih utakmica po skupinama te četvrtfinalnih duela u polufinale su se plasirale reprezentacije svećenika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske i Portugala.

Momčad iz BiH osvojila je prvo mjesto u svojoj skupini pobijedivši Bjelorusiju s 5:0 i domaćina Crnu Goru sa 4:0, dok je odigrala neriješeno protiv Portugala 1:1. U četvrtfinalu je BiH pobijedila Rumunjsku s 2:0 te tako osigurala nastup u polufinalu protiv Hrvatske. Taj susret igrat će se u četvrtak, 28. veljače.

Malonogometnu reprezentaciju svećenika BiH, pod vodstvom trenera fra Josipa Tomasa, čini sljedeći sastav: fra Mario Jelićfra Jure Perićfra Davor Petrovićfra Marijo Plavčićvlč. Vladimir Pranjićfra Jure Šekerijafra Josip Mrnjavacfra Nikica Tomas, fra Ivica Tomas, o. Orel Zakaljuk, vlč. Stjepan Didak i vlč. Dražen Kustura.

Završnica ovogodišnjeg Europskog prvenstva igra se u četvrtak, 28. veljače kada će biti odigrane utakmice za plasman, kao i polufinalni te finalni susresti.

U srijedu je dan odmora te će svi sudionici najprije slaviti sv. misu u kotorskoj katedrali, nakon čega će imati prigodu upoznati se s Bokom Kotorskom i njezinim znamenitostima te dan provesti u međusobnom druženju.

KT

 

Kategorija: