PRVA PRIČEST U ŽUPI SV. JOSIPA

Na nedjelju Dobrog pastira, 12. svibnja, u župi Sv. Josipa u Zenici pod pučkom misom podijeljen je sakrament prve pričesti za 13 ovogodišnjih pričesnika.

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik vlč. Vladimir Pranjić u prisustvu velikog broja vjernika. Na samom početku pričesnici su svojim recitacijama pozdravili okupljenu zajednicu i izrazili svoju radost zbog primanja pričesti. Zatim su roditelji izrekli svoju spremnost i nadalje bdjeti i učiniti sve kako bi njihova djeca mogla nastaviti rasti u vjeri te radosno živjeti svoje prijateljstvo s Isusom kojega su prvi put primili u svoje duše.

U prigodnoj propovijedi župnik Pranjić razmišljao je o Isusu Dobrom pastiru kojeg svi trebaju slijediti. “Slika Dobrog pastira i stada koje vodi za sve nas znači da svoju vjeru trebamo živjeti u zajednici. Svoje sposobnosti uložiti za dobrobit rast zajednice kojoj pripadamo jer ako smo izvan nje onda se izgubimo, onda smo nezaštićeni i lako nastradamo. Trebamo uvijek čuti glas svog Pastira i za njim ići jer onda smo sigurni. Pastir nam nalazi pašnajke i hrani nas. On nas čuva i bdije nad našom sigurnošću. Trebamo biti otvoreni njegovim poticajima i poučljivi jer i sami postajemo pastiri onima koji su nam povjereni u našim životima i susretima”, poručio je propovjednik te je prvopričesnicima zaželio da budu Isusovi prijatelji kao što je i on naš.

Na kraju sv. mise prvopričesnicima su uručeni prigodni darovi, a župnik je osim čestitke djeci i njihovim roditeljima posebno zahvalio vjeroučiteljici s. Branislavi Pavlešin.

Ovogodišnji pričesnici su: Matea BlaževićIvano ĐurićTea GelićLuka GrbavacToni JurešićLana LončarTeo MarkovićLana MilanovićGabrijela MiličevićLeon PaurićAna PranjkovićMia Stapić i Valentino Šoko.

Pogledajte fotografije

Kategorija: