PRVA PRIČEST U NAŠOJ ŽUPI

U nedjelju, 14. svibnja bilo je posebno svečano u našoj župnoj zajednici. Naime, pod sv. Misom u 10 sati podijeljen je sakrament Prve pričesti ovogodišnjim pričesnicima. Dan ranije bila je ispovijed i priprava za pričesnike i njihove roditelje. Nakon uvodnih recitacija, pozdrava župljanke i čestitke svim pričesnicima i njihovim roditeljima, župnik je sve nazočne pozdravio  i pozvao da molimo jedni za druge kako bi mogli biti djeca Božja koja će pronositi Božju dobrotu, ljubav i milosrđe svojim životima ondje gdje jesmo.

Riječ Božja današnje nedjelje lijepo se uklopila u današnje slavlje što je župniku bila poticaj za propovijed. U propovijedi je župnik istaknuo: „Kao što po Isusu dolazimo Ocu nebeskom tako i djeca po roditeljima dolaze Isus. Zato je važno imati vremena za djecu, s njima provoditi vrijeme, darovati im svoju ljubav i vrijeme te primjerom poticati na kreposti i vrline koje proizlaze iz našeg života s Bogom. Danas smo neprestano u trci za materijalnom sigurnošću uzdajući se samo u svoje vlastite snage. A Isus kaže: „Neka se ne uznemiruje vaše srce!“ A svi smo uznemireni jer se oslanjamo samo na sebe i ne dopuštamo da nas riječ Božja vodi kroz život. Roditelji budite izvor koji će davati vodu za vašu djecu. Djeca su najvažnija i sve što činimo, činimo da budu izgrađeni kao ljudi i vjernici a to najbolje činimo osobnim primjerom. U opasnosti smo djeci sve dati, dopustiti ili kupiti njihovu ljubav materijalnim stvarima. Al oni trebaju majku i oca koji će s njima izgrađivati obiteljsko zajedništvo. Mjesto ljubavi, dobrote i sigurnosti. Zastanimo i razmislimo kojim stazama ide naš život i obitelj te promijenimo što nije dobro radi dobra svoje djece i obitelji.“

Na kraju sv. Mise djeca su dobila dar od župe, krunicu i molitvenik koji će im pomoći ostati u blizini Božjoj te živjeti kao djeca Oca nebeskog.

Naši ovogodišnji Prvopričesnici su: Andre Ačkar, Leon Akrapović, Andrej Buhić, Karmen Gelić, Leo Kentrić, Matea Kokić i Karla Marković.

Pogledajte fotografije

Kategorija: