OMS DOBITNIK PRIZNANJA "NAGRADA ZENICE"

Nagradu u ime Odbora je iz ruku gradonačelnika Zenice gosp. Fuada Kasumovića primio predsjedavajući vlč. mr. Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC "Sveti Pavao" u Zenici

U Zenici je 20. ožujka 2018. na dan kada se obilježava Dan Zenice, upriličena svečana Akademija na kojoj su između ostaloga dodijeljena najveća priznanja grada. Ove godine prema odluci Ocjenjivačkog suda "Nagrada Zenice" pripala je Odboru za međureligijsku suradnju u Zenici, za širenje tolerancije, međureligijskog dijaloga te promociju Zenice kao grada sa najboljim institucionalnim međureligijskim dijalogom između lokalnog Medžlisa islamske zajednice, Rimokatoličkih zeničkih župa, zeničke srpko-pravoslavne parohije te Jevrejske općine u Zenici.

Nagradu u ime Odbora je iz ruku gradonačelnika Zenice gosp. Fuada Kasumovića primio predsjedavajući vlč. mr. Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC "Sveti Pavao" u Zenici.

"Nagrada Zenice, kao najveće priznanje našega grada jeste veliki znak da sve što se činilo godinama na polju međureligijskoga dijaloga nije ostalo neprimijećeno od šire društvene zajednice, osobito nam je drago što smo nagradu primili za promociju Zenice, jer je važno da iz ovoga grada idu pozitivne, vedre i optimistične vijesti, da možemo i želimo živjeti i graditi normalno i uvijek bolje okruženje. Mi vjernici smo pozvani stalno činiti iznova više na tom polju a OMS u Zenici će i dalje nastaviti svoju, 2010.godine, zacrtanu misiju mira i dobra", navodi se u priopćenju Odbora za međureligijsku suradnju.

Na Dan Zenice otvorena je i Međunarodna kulturna manifestacija "Zeničko proljeće", izložbom zeničkih fotografa na kojoj se našla i fotografija gosp. Jasmina Hodžića koja bilježi "Duh Asiza" u Zenici koju OMS organizira, kao sada već najprepoznatljiviji međureligijski događaj u BiH. (kta/oms)

 

Kategorija: