KRIZMA U NAŠOJ ŽUPI ZA SVE ZENIČKE KRIZMANIKE

U subotu, 3. lipnja 2017. u našoj župnoj crkvi u Zenici nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić podijelio je sakrament Svete potvrde za 21 pripravnika iz tri zeničke župe: sv. Josipa osam, sv. Ilije jedanaest i Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Crkvica dvoje dok ove godine nije bilo pripravnika iz župe Presvetog srca Isusova iz Čajdraša i župe Uzvišenja sv. Križa iz Klopča.

U prijepodnevnim satima kardinal Puljić se susreo sa pripravnicima i za sakrament Svete potvrde i obavio ispit iz vjeronauka, a zatim je predslavio Svetu misu u župnoj crkvi. Koncelebriralo je sedam svećenika, uz sudjelovanje velikog broja vjernika.

Na početku Mise kardinala Puljića pozdravio je župnik vlč. Vladimir Pranjić i zaželio mu dobrodošlicu u svoje osobno ime i ime svećenika koji su nazočni. U ime krizmanika isto je učinila i jedna pripravnica.

U svojoj homiliji kardinal Puljić je protumačio pripravnicima što ih očekuje i što se od njih traži nakon primanja sakramenta Potvrde.

Misno slavlje uzveličao je župni zbor mladih na čelu sa s. Gabrijelom. 

Naši ovogodišnji krizmanici su: Denis Babičić, Robert Babičić, Alek Boras, Leonardo Kustura, Lorena Marković, Monika Mitrović i Mateo Tolić. Čestitamo!

 

Kategorija: