KARDINAL PULJIĆ PREDSLAVIO SVETU MISU U KAZNENO POPRAVNOM ZAVODU U ZENICI

Na spomendan Sv. Tome Akvinskog crkvenog naučitelja 28. siječnja 2016. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predslavio je Svetu misu u Kazneno popravnom domu u Zenici.

Na poziv župnika župe Sv. Josipa u Zenici vlč. Vladimira Pranjića i ravnatelja zatvora u Zenici kardinal Puljić je posjetio zatvorenike katolike i predslavio Svetu misu u zatvorskoj kapelici. Na Svetoj misi sudjelovalo je oko 25 zatvorenika katolika koji su na izdržavanju kazni.

U svojoj homiliji kardinal Puljić oslanjajući se na Riječ Božju i na poticaje pape Franje za Godinu milosrđa pozvao je zatvorenike da otvore svoja srca Gospodinu i da dopuste Bogu da preoblikuje u svome milosrđu njihova srca, kako bi sutra kao novi ljudi mogli se vratiti u društvo i biti dio toga društva bez ogorčenja i "žalca" u srcu. Oslanjajući se na misli Sv. Tome Akvinskoga kardinal Puljić je pozvao sve nazočne da kada pate treba da promišljaju o Kristu Raspetomu za nas na križ te da u tome svaki čovjek može naći odgovor na svoje pitanje.

Nakon Svete mise kardinal Puljić se kratko zadržao sa zatvorenicima gdje im je omogućio da mu postave pitanja koja ih zanimaju. Većina zatvorenika preporučila se kardinalu Puljiću u molitve te su izrazili želju da se fotografiraju s kardinalom.

Nakon posjeta zatvorskim ćelijama kardinal Puljić se susreo sa upravom zatvora. (kta)

Kategorija: