JEDNA HRVATSKA OPĆINA UKINULA RAD NEDJELJOM

Foto: Facebook

“Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet, vjerodostojnost, napose brigu za obitelj te potaknuli osjećaj solidarnosti.”

Načelnik Ivankova, Marko Miličević, objavio je jučer odluku prema kojoj se na području te slavonske općine, koja broji oko 8 400 stanovnika, ukida rad nedjeljom i blagdanima u trgovinama i pekarnicama.

Odluka koja stupa na snagu već sutra donesena je u dogovoru s vlasnicima trgovačkih i pekarskih objekata, što je načelnik pohvalio kao iskaz zajedništva i brige za identitet, naglasivši kako će se ovim omogućiti prilika za slavljenje Boga i druženje s obitelji brojnim radnicama i radnicima.

“Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet, vjerodostojnost, napose brigu za obitelj te potaknuli osjećaj solidarnosti. Čovjekove potrebe za nedjeljnim odmorom i blagdanom uvriježen u narodnoj tradiciji kada čovjek može kroz slavlje zahvalu dragom Bogu i duženje s obitelji živjeti slobodno vrijeme koje mu je nužno“, napisao načelnik Ivankova u svome priopćenju

Miličević je na mjesto načelnika došao kao nezavisni kandidat, a inicijativu za neradnu nedjelju pokrenuo je početkom kolovoza kada je uputio dopis trgovačkim i pekarskim objektima na području svoje općine.

„Samo zajedništvom i suradnjom te življenjem stavova koje zagovaramo moguće je napraviti pozitivne pomake u društvu. To podrazumijeva težak put, no želimo li osigurati dostojanstven život svakom čovjeku, moramo početi živjeti vlastito dostojanstvo, a ono sadrži i to da poštujući dostojanstvo ostalih izaberemo biti solidarni – da ne idemo u trgovinu nedjeljom i blagdanom već kupnju namirnica i stvari koje nam trebaju ostavimo za subotu ili za ponedjeljak u trgovinama i pekarama na području naše Općine“, zaključio je svoje priopćenje načelnik Miličević.

Ivo Džeba | Bitno.net

 

Kategorija: