BOŽIĆNA ČESTITKA

Dragi župljani,

u slavlju Božića slavimo rođenje Boga koji je uzeo obličje čovjeka kako bi nas otkupio od grijeha te nam kroz našu vjeru, nadu i ljubav podario život vječni. Tom otajstvu prethodila je osobna priprava kroz molitvu, pokoru, osobnu ispovijed, praštanje i pomirenje kako bi očistili svoje srca te stvorili više prostora za Isusa koji se treba roditi i u našem srcu; ali i zajednička priprava kroz jutarnje mise zornice kao i brojna djela kršćanske solidarnosti i ljubavi. Time pokazujemo kako ga ne želimo protjerati, kao što je već potjeran jer ne bijaše za njega mjesta u svratištu, nego želimo da se nastani u nama te budemo kadri činiti djela koja su njega dostojna.

Zato slaviti Božić znači prihvatiti neprestano se međusobno hrabriti u poniznosti; imati snage oprostiti jedni drugima jer znamo kako nema Božjeg mira i nutarnjeg spokoja gdje nema praštanja; radost Božića živjeti i donositi kroz našu kršćansku ljubav brišući suze boli, tješeći žalosne, hrabreći nemoćne, pomažući potrebnima. To je Božić i to je poziv svima nama koji ga slavimo da ga na ovakav način i živimo.

U slavlju ovoga Božića svima nama želim i molim da nam novorođeni Isus podari život u radosti, nadi i ljubavi u kojem ćemo se uvažavati, poštivati te biti zauzetiji jedni za druge radujući se sreći i uspjehu drugih.

U tom duhu neka vam je čestit Božić i sveto porođenje Isusovo, neka vas ispuni hrabrošću i odvažnošću za življenje vjere bez obzira na izvanjske okolnosti te obilje Božjeg blagoslova u Novoj 2019. godini žele vam vlč. Vladimir Pranjić, župnik; vlč. Vlatko Rosić, pastoralni suradnik i sestre uršulinke: s. Andreja, s. Ana i s. Branislava.

 

Kategorija: