Božićna čestitka

Braćo i sestre, dragi vjernici i svi ljudi dobre volje!

         Upućujući vam riječi ove božićne čestitke, želim da vas božićna radost zahvati, ispuni vam srce i oplemeni dušu kako bi naši međusobni odnosi zračili Isusovom prisutnošću. Zauzmite svoje mjesto uz božićne jaslice i neka vam Božić izliječi sve rane i na duši i na tijelu te božićno svijetlo obasja sve vaše staze kako bi hrabro s nadom kročili kroz život. Sačuvajte to božićno svjetlo u srcu, i u obitelji i u međuljudskim odnosima kako se ne bi dali zavesti mračnim glasovima koji kradu nadu i vode u nesigurnost i očaj. Zato je važno očuvati to Svjetlo u sebi koje će razgoniti tamu naše svakodnevnice. Potrebno ga je neprestano paliti i obnavljati na Svjetlu koje nam je zasjalo u božićnoj noći. To činimo sudjelovanjem u sakramentima Crkve, molitvi, čitanju Svetoga pisma te radosnom življenju ljubavi, dobra i milosrđa vodeći se Isusovim primjerom i poticajem: „Što god ste učinili jednomu od ovih najmanjih, meni ste učinili.“

         Zato molimo novorođenog Isus za sve kojima je povjerena  vlast u ovoj zemlji da rade i surađuju na dobro svih ljudi. Molimo za tolike koji trpe siromaštvo, za one koji su prognani, bolesni, zaboravljeni i ostavljeni ali i za one koji se brinu za bolesnike i nemoćnike. Molimo za sve utamničene i one koji služe društvu kao djelatnici u zatvorima. Molimo za teške grešnike da se pokaju i obrate te drugima čine dobro. Molimo za medijske djelatnike da budu što više u službi istine i radosne vijesti. Za prosvjetne djelatnike da djecu i mlade uče dobru. Molimo za vojnike i policajce da budu u službi dobra i slabih. Molimo za djecu i mlade da budu počljivi u dobru i krepostima kojim će oplemeniti ljudske odnose. Molimo za sve ljude da budu nositelji i graditelji mira i zajedničkog suživota u kojima će različitosti obogaćivati ljudske živote.

U tom duhu neka vam je čestit Božić i sveto porođenje Isusovo, neka vas ispuni svjetlošću, radošću i nadom za življenje vjere te obilje Božjeg blagoslova u Novoj 2018. godini žele vam vlč. Vladimir Pranjić, župnik; vlč. Vlatko Rosić, pastoralni suradnik i sestre uršulinke: s. Andreja, s. Ana i s. Branislava.

 

Kategorija: