Biskup Sudar podijelio sakrament potvrde u Čajdrašu

Na spomendan Sv. Justina, u subotu 1. lipnja u župi Presvetog Srca Isusova u Čajdrašu, nadomak Zenice, pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar podijelio je sakrament potvrde za 26 krizmanika iz pet zeničkih župa.

U jutarnjim satima ovogodišnji pripravnici za krizmu zajedno sa svojim kumovima svečano su dočekali biskupa u čajdraškoj crkvi. Nakon kratke provjere znanja, uslijedila je sv. misa koju je predslavio mons. Sudar u koncelebraciji osam svećenika.

Budući da je župnik domaćin vlč. Miro Bešlić, zbog bolesti bio spriječen, nazočne je na početku pozdravio vlč. Vladimir Pranjić, župnik župe Svetoga Josipa u Zenici, a nakon njega i dvoje krizmanika.

U prigodnoj propovijedi koja je prethodila samoj podjeli sakramenta potvrde pomoćni vrhbosanski biskup govorio je darovima Duha Svetoga te je na poseban način pozvao mlade na življenje svoje vjere, one koja se očekuje od onih koji su primili dar Duha Svetoga.

Na kraju svete mise krizmanici su zahvalili mons. Sudaru na dolasku i na podjeli sakramenta potvrde te mu kao dar uručili sliku. Nakon svečanog blagoslova i fotografiranja slavlja su nastavljena u obiteljima.

Ove godine iz pet zeničkih župa bilo je ukupno 26 krizmanika: po 10 iz župe Svetoga Ilije i Svetoga Josipa, po troje iz Crkvica i Čajdraša, dok iz Klopča ni ove godine nije bilo krizmanika. Vrijedi spomenuti kako je dugogodišnja tradicija da se svake godine krizma podjeljuje u jednoj od pet zeničkih župa, a prema ustaljenom rasporedu domaćin se mijenja iz godine u godinu.

 

Kategorija: