Uskrsna čestitka

Dragi vjernici,

već od prve postaje Isusovog križnog puta učimo ostati dostojanstveni u svim neprilikama i nedaćama života: on je naime i kad prima na svoja ramena križ kao i u trenutcima preobraženja “ljubljeni Očev Sin” (usp. Mt 17,5). Ni naša osobna poniženja ni lutanja ne oduzimaju nam ništa od dostojanstva sinova i kćeri Božjih koje Otac nebeski želi dovesti u svoju radost i život vječni. 
Zato trebamo sačuvati dostojanstvo i ponos kad osjetimo svu tvrdoću neimaštine, nezaposlenosti ili životne nesigurnosti. Čak i kad nam se dogode posrnuća, promašaji i padovi zbog osobne slabosti, još nije sve izgubljeno, jer Bogu “nije do smrti grešnika nego da se obrati i da živi”. Iako hodimo u teškim iskušenjima, taj hod je s nadom u uskrslog Krista. A uskrsli Krist je izvor mira, snaga radosti i poticaj za izgradnju bolje budućnosti. Zato: 
Neka svjetlo Uskrsnog jutra obasja sve one koji lutaju putem besmisla i beznađa, da otkriju tajnu Isusove prisutnosti u ljudskom životnom hodu. 
Neka rane Uskrslog Krista izliječe vaše rane, da se mognete, puni radosne nade, hrabrije i spremnije suočiti sa sadašnjicom. 
Neka Ljubav, koja je na križu pobijedila, bude vaše uporište u borbi protiv zla i grijeha te neka vam nikad ne ponestane nadahnuća i ustrajnosti u izgradnji mira, suživota i bolje budućnosti. 
Tim mislima neka Vam je svima sretan i radostan, blagoslovljen i plodonosan Uskrs!