ŽUPNI OGLASI 23. prosinca 2012.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106
ŽUPNI OGLASI
01. srpnja 2012. / 13. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
utorak, 03. srpnja – sv. Toma, apostol
četvrtak, 05. srpnja – sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli i suzaštitnici Europe
nedjelja, 08. srpnja – 14. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati.
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. U petak, 06. srpnja slavimo Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise bit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu .
4. U subotu, 07. srpnja je zavjetna sv. Misa na Tavniku u 11 sati. Prošle godine smo se dogovorili da to bude prva subota u 7 mjesecu i radi neradnog dana pa će moći sudjelovati više ljudi.
5. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. Iz ovog Katoličkog tjednika izdvajam: o proslavi sv. Ive u Podmilačju i drugim mjestima u BiH;  tko je zajednica Sant Egidio?; izazov kršćanstva danas; reportaža o vrtiću na Stupa;  o drugom malonogometnom humanitarnom turniru u Žepču; reportaža o Ninskoj biskupiji... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
7. Mise kroz tjedan – pročitati.
8. Ženidbeni navještaj: brak u crkvi žele sklopiti: DANIJEL STOJAK, rođen 10. listopada 1984. u Brajkovićima od oca Bože i majke Mironije rođ. Tustonja i JELENA TOPIĆ, rođena 15. ožujka 1985. od oca Nikole i majke Anice rođ. Topić. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 08. srpnja 2012. godine.
9. U petak, 06. srpnja u crkvi sv. Ilije s početkom u 20 sati bit će koncert duhovne glazbe gostiju iz Amerike. Svi ste dobrodošli!!
10. Uplaćene su Velike mise za + MARIJU VIDOVIĆ, mise je uplatila obitelj.
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106

ŽUPNI OGLASI
23. prosinca 2012. / 4. NEDJELJA ADVENTA
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
ponedjeljak, 24. prosinca – Badnjak – ima misa zornica; i misa Polnoćka u 24 sata
utorak, 25. prosinca – BOŽIĆ, ROĐENJE GOSPODNJE; sv. Mise su u 6, 10 i 17 sati
srijeda, 26. prosinca – sv. Stjepan Prvomučenik; sv. Mise su u 8 i 17 sati
četvrtak, 27. prosinca – sv. Ivan, apostol i evanđelist; sv. Misa je u 8 sati
petak, 28. prosinca – Nevina dječica, mučenici; 
nedjelja, 30. prosinca –nedjelja SVETE OBITELJI, ujedno i Svjetski dan selilaca i izbjeglica sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; i na filijali Drivuša u 10 sati
2. U tjednu koji je pred nama u utorak slavimo zapovijedanu svetkovinu Božića; u srijedu slavimo blagdan sv. Stjepana Prvomučenika; u četvrtak slavimo blagdan sv. Ivana apostola i evanđeliste.
3. U petak, 28. prosinca započinjemo blagoslov obitelji. Blagoslivljat će tri svećenika. Na oglasnoj ploči imate izvješen raspored blagoslova ali isto tako na izlazu iz crkve možete uzeti Božićni listić u kojem imate raspored blagoslova, važnije termine kao i informacije iz svih zeničkih župa te o godini vjere. Dragi vjernici nastojte biti kod svojih kuća u terminu kada je na redu vaša ulica ili selo blagoslivljamo obitelji a ne samo zidove. Imajte strpljenja jer ne možemo u isto vrijeme biti kod svih. Kada bude na redu grad pripazite jesu li vrata u haustor otključan kako bi mogli ući.
4. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika: u ovom broju tjednika možete pročitati: u uvodniku o sms epidemiji za vrijeme božićnih blagdana; intervju s mons. Ilijom Janjićem, kotorskim biskupom; reportaža o župi Bistrica kod Žepča; božićne poslanice naših biskupa; o predbožićnim i božićnim običajima uskopaljskog kraja...  ove i druge vijesti možete pročitati u ovom tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6. Mise kroz tjedan – pročitati.
7. Vjeronauka i dječje igraonice nema do daljnjeg radi božićnih blagdana.
8. Na prošlogodišnjim iskustvima slavlja Božića pokazali smo kako Božić nije pucanje nego blagdan ljubavi, radosti, susreta i razgovora. Pozivam sve nas da u tom duhu i nastavimo. Neka nam Polnoćka prođe bez pucanja petardi kako za vrijeme sv. Mise tako i nakon kako bi se mogli družiti, čestitati jedni drugima i uživati u božićnoj radosti. Vjerujem da smo mi odrasli toga svjesni ali nastojmo to prenijeti i na svoju djecu kako bi izbjegli sve ono što ne želimo da nam Božić bude.