ŽUPNI OGLASI 16. prosinca 2012.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106
ŽUPNI OGLASI
01. srpnja 2012. / 13. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
utorak, 03. srpnja – sv. Toma, apostol
četvrtak, 05. srpnja – sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli i suzaštitnici Europe
nedjelja, 08. srpnja – 14. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati.
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. U petak, 06. srpnja slavimo Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise bit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu .
4. U subotu, 07. srpnja je zavjetna sv. Misa na Tavniku u 11 sati. Prošle godine smo se dogovorili da to bude prva subota u 7 mjesecu i radi neradnog dana pa će moći sudjelovati više ljudi.
5. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. Iz ovog Katoličkog tjednika izdvajam: o proslavi sv. Ive u Podmilačju i drugim mjestima u BiH;  tko je zajednica Sant Egidio?; izazov kršćanstva danas; reportaža o vrtiću na Stupa;  o drugom malonogometnom humanitarnom turniru u Žepču; reportaža o Ninskoj biskupiji... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
7. Mise kroz tjedan – pročitati.
8. Ženidbeni navještaj: brak u crkvi žele sklopiti: DANIJEL STOJAK, rođen 10. listopada 1984. u Brajkovićima od oca Bože i majke Mironije rođ. Tustonja i JELENA TOPIĆ, rođena 15. ožujka 1985. od oca Nikole i majke Anice rođ. Topić. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 08. srpnja 2012. godine.
9. U petak, 06. srpnja u crkvi sv. Ilije s početkom u 20 sati bit će koncert duhovne glazbe gostiju iz Amerike. Svi ste dobrodošli!!
10. Uplaćene su Velike mise za + MARIJU VIDOVIĆ, mise je uplatila obitelj.
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106

ŽUPNI OGLASI
16. prosinca 2012. / 3. NEDJELJA ADVENTA/NEDJELJA CARITASA
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
nedjelja, 23. prosinca – 4. nedjelja Došašća, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; i na filijali Drivuša u 10 sati
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. Velika božićna ispovijed za našu župnu zajednicu je u subotu 22. prosinca u terminima u 9 i 16 sati. Pozivam sve koji se mogu ispovijediti  da to učine kako bi čista srca i pomireni, kako s Bogom tako i s drugim ljudima mogli u radosti i veselju dočekati Kristovo rođenje. Taj dan nema mise zornice nego će mise biti nakon ispovijedi.
4. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika: u ovom broju tjednika možete pročitati: poruka biskupa za Nedjelju Caritasa; 50 godina jedine katoličke škole u Srbiji; intervju s don Antom Komadinom ravnateljem Caritasa hercegovačkih biskupija; o svim programima i projektima Caritasa naše Nadbiskupije;  ove i druge vijesti možete pročitati u ovom tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6. Mise kroz tjedan – pročitati.
7. Koncerti u KŠC – pročitati
8. Vjeronauk nema do daljnjeg radi božićne ispovijedi i božićnih blagdana.
9. Danas je Božićni turnir zeničkih župa u dvorani Bilmišće s početkom u 12 sati. Prvu utakmicu igra naša župa sa župom sv. Ilije. Svi koji mogu i imaju vremena bilo bi lijepo doći i bodriti ekipe svojih župnih zajednica. U 1330 sati je revijalna utakmica između ekipe vjerskih službenika i političara grada Zenice. Malo razonode u ovo tmurno vrijeme koje je obilježeno udaljavanjem jednih od drugih. Zato i jest sve ovo što organiziramo kako bi se više približili jedni drugima, više susretali i više vodili brigu jedni o drugima. Bog nas ujedinjuje i želi da ga slavimo kao zajednica u njegovom dolasku k nama.
10. Uplaćene su Velike mise za + ANU BILIĆ, mise je uplatio suprug s djecom.