ŽUPNI OGLASI 9. prosinca 2012.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106
ŽUPNI OGLASI
01. srpnja 2012. / 13. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
utorak, 03. srpnja – sv. Toma, apostol
četvrtak, 05. srpnja – sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli i suzaštitnici Europe
nedjelja, 08. srpnja – 14. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati.
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. U petak, 06. srpnja slavimo Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise bit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu .
4. U subotu, 07. srpnja je zavjetna sv. Misa na Tavniku u 11 sati. Prošle godine smo se dogovorili da to bude prva subota u 7 mjesecu i radi neradnog dana pa će moći sudjelovati više ljudi.
5. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. Iz ovog Katoličkog tjednika izdvajam: o proslavi sv. Ive u Podmilačju i drugim mjestima u BiH;  tko je zajednica Sant Egidio?; izazov kršćanstva danas; reportaža o vrtiću na Stupa;  o drugom malonogometnom humanitarnom turniru u Žepču; reportaža o Ninskoj biskupiji... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
7. Mise kroz tjedan – pročitati.
8. Ženidbeni navještaj: brak u crkvi žele sklopiti: DANIJEL STOJAK, rođen 10. listopada 1984. u Brajkovićima od oca Bože i majke Mironije rođ. Tustonja i JELENA TOPIĆ, rođena 15. ožujka 1985. od oca Nikole i majke Anice rođ. Topić. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 08. srpnja 2012. godine.
9. U petak, 06. srpnja u crkvi sv. Ilije s početkom u 20 sati bit će koncert duhovne glazbe gostiju iz Amerike. Svi ste dobrodošli!!
10. Uplaćene su Velike mise za + MARIJU VIDOVIĆ, mise je uplatila obitelj.
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106

ŽUPNI OGLASI
09. prosinca 2012. / 2. NEDJELJA ADVENTA
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
četvrtak, 13. prosinca – sv. Lucija, djevica i mučenica
petak, 14. prosinca – sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj
nedjelja, 16. prosinca – 3. nedjelja Došašća, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; i na filijali Drivuša u 10 sati
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. Iduće nedjelje slavimo nedjelju Caritas. Dan kada razmišljamo o svojoj zauzetoj djelatnoj ljubavi prema ljudima u potrebi ali i o podršci projektima koje provodi Caritas naše Nadbiskupije. Zato ćemo pod svim sv. Misama skupljati samo jednu milostinju na tu nakanu kako bi podržali projekte Caritas. Sigurno da nam je to prilika pogotovo u ovom vremenu adventa, kada smo osjetljiviji na potrebe siromašnijih, pomoći i sudjelovati u pomoći siromašnijima i ugroženima. Hvala za svaki vaš dar.
4. Ovaj tjedan imamo zimske kvatre. Vjernici se pozivaju da u srijedu, petak i subotu poste te više čine djela ljubavi i milosrđa. Zimske kvatre su posvećene kršćanskoj dobrohotnosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva.  
5. U četvrtak, 13. prosinca slavimo sv. Luciju. Dan kada sijemo pšenicu. Mlada zelena pšenica na svečanome stolu simbolizira život, plodnost i blagostanje, naviješta novu godinu, ponovno proljetno buđenje i novo rađanje života. Sijanje i simbol pšenice nam je nešto od prije poznato ali je novost da tu pšenicu blagoslovimo. Pozivam sve da taj dan dođemo na misu zornicu i ponesemo pšenicu koju ćemo na koncu sv. Mise blagosloviti. I na taj način iskazati i pokazati svoju vjeru.
6. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika: u ovom broju tjednika možete pročitati: u uvodniku šamar naciji; zaređeno novih šest đakona za našu nadbiskupiju; Dejtonski sporazum iz tri kuta; razmišljanje za mlade – obrazujemo onim što znamo a odgajamo onim što jesmo; o vidovačkim orguljama; razmišljanje umjesto Boga – bik; činiti zlo – zašto ljudi sve više i više opradavaju zlo... ove i druge vijesti možete pročitati u ovom tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
7. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
8. Mise kroz tjedan – pročitati.
9. Koncert u KŠC – pročitati
10. Sutra započinjem s ispovijedi bolesnika. Svakoga ću nazvati ujutro kada ću doći. Popis imam od Uskrsa ako imate nekoga da se u međuvremenu razbolio pa ne ide u crkvu prijavite ga u župnom uredu kako bih mogao doći i ispovijediti ga i pričestiti.
11. Vjeronauk je idući tjedan redovito; probe i susreti prema dogovorenim terminima; srijedom u 17 sati je radionica za srednjoškolce.
12. U proteklom tjednu umrle su naše župljanke ANA BILIĆ, koja je umrla 03. prosinca a ukopana o6. prosinca na groblju Prašnice; i LJUBICA ČUTURIĆ, koja je umrla 05. prosinca a ukopana 07. prosinca na groblju Gradac. POKOJ VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE!