ŽUPNI OGLASI 2. prosinca 2012.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106
ŽUPNI OGLASI
01. srpnja 2012. / 13. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
utorak, 03. srpnja – sv. Toma, apostol
četvrtak, 05. srpnja – sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli i suzaštitnici Europe
nedjelja, 08. srpnja – 14. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati.
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. U petak, 06. srpnja slavimo Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise bit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu .
4. U subotu, 07. srpnja je zavjetna sv. Misa na Tavniku u 11 sati. Prošle godine smo se dogovorili da to bude prva subota u 7 mjesecu i radi neradnog dana pa će moći sudjelovati više ljudi.
5. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. Iz ovog Katoličkog tjednika izdvajam: o proslavi sv. Ive u Podmilačju i drugim mjestima u BiH;  tko je zajednica Sant Egidio?; izazov kršćanstva danas; reportaža o vrtiću na Stupa;  o drugom malonogometnom humanitarnom turniru u Žepču; reportaža o Ninskoj biskupiji... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
7. Mise kroz tjedan – pročitati.
8. Ženidbeni navještaj: brak u crkvi žele sklopiti: DANIJEL STOJAK, rođen 10. listopada 1984. u Brajkovićima od oca Bože i majke Mironije rođ. Tustonja i JELENA TOPIĆ, rođena 15. ožujka 1985. od oca Nikole i majke Anice rođ. Topić. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 08. srpnja 2012. godine.
9. U petak, 06. srpnja u crkvi sv. Ilije s početkom u 20 sati bit će koncert duhovne glazbe gostiju iz Amerike. Svi ste dobrodošli!!
10. Uplaćene su Velike mise za + MARIJU VIDOVIĆ, mise je uplatila obitelj.
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106

ŽUPNI OGLASI
02. prosinca 2012. / 1. NEDJELJA ADVENTA
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
ponedjeljak, 03. prosinca – sv. Franjo Ksaverski, prezbiter
četvrtak, 06. prosinca – sv. Nikola, biskup
petak, 07. prosinca – sv. Ambrozije, biskup i naučitelj
subota, 08. prosinca – Bezgrješno začeće BDM
nedjelja, 09. prosinca – 2. nedjelja Došašća, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; i na filijali Drivuša u 10 sati
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. U ponedjeljak, 03. prosinca započinje naša priprava na Kristovo rođenje sv. Misama zornicama. Zornice će biti kao i do sada u 615 sati a ako se pitate zašto? Jer mnogi rade od 7 a i radi djece koja idu u školu kako bi nakon mise i čaja ipak stigli na vrijeme. Pozivam i potičem sve, djecu, mlade i starije da ne dopustimo da nam tradicija nestaje nego da se kroz svoje rano ustajanje i sudjelovanje  na misama žrtvujemo i tako najbolje pripravimo na Kristovo rođenje. Pola sata prije početka sv. Mise bit ću na raspolaganju za sv. Ispovijed. Budući smo u Godini vjere 5 minuta prije početka mise imat ćemo kratko razmišljanje temeljeno na misnim čitanjima. Dok su zornice nema večernjih sv. Misa.
4. U petak, 07. prosinca je Prvi petak. Prije sv. Mise prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje Presvetom Oltarskom sakramentu za što bolju pripravu za Božić.
5. U subotu, 08. prosinca susjedna župa u Crkvicama slavi svoj Patron. Na proslavu Patrona pripremat će se trodnevicom tj. u srijedu, četvrtak i petak sv. Misom u 17 sati. Svečana sv. Misa na sam patron je u 11 sati koju predvodi vlč. Viktor Šošić. Župnik poziva sve da svojim dolaskom uzveličamo ovo misno slavlje. 
6. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika: u ovom broju tjednika možete pročitati: u uvodniku o odgovornosti odgovornih u svim sferama društva; HKD Napredak obilježilo 110 godina postojanja; reportaža o župi Radunice kod Žepča; intervju s biskupom Nikolom Eterovićem – koliko je važna međusobna povezanost za navještaj riječi Božje... ove i druge vijesti možete pročitati u ovom tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
7. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
8. Mise kroz tjedan – pročitati.
9. Obavijest o proslavi sv. Barbare – pročitati
10. Obavijest o Božićnom koncertu - pročitati
11. Vjeronauk je idući tjedan redovito; probe i susreti prema dogovorenim terminima; srijedom u 17 sati je radionica za srednjoškolce.
12. Proslava sv. Nikole bit će u subotu 08. prosinca u Hrvatskom domu, za djecu iz naše župe, s početkom u 15 sati. Svi trebaju dobiti karte pa ih preuzmite u župnom uredu koji ih još nisu dobili.
13. U proteklom tjednu umrli su naši župljani PAVAO POPOVIĆ, koji je umro 24. studenoga a ukopan 26. studenoga na groblju Crkvica; PETAR KARLO JUREŠIĆ, koji je umro 15. listopada a ukopan 30. studenoga na groblju Križ; MILAN TOMLJANOVIĆ, koji je umro 29. studenoga a bit će ukopan danas na groblju Crkvica u 14 sati. POKOJ VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE!