ŽUPNI OGLASI 18. studenoga 2012.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106
ŽUPNI OGLASI
01. srpnja 2012. / 13. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
utorak, 03. srpnja – sv. Toma, apostol
četvrtak, 05. srpnja – sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli i suzaštitnici Europe
nedjelja, 08. srpnja – 14. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati.
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. U petak, 06. srpnja slavimo Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise bit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu .
4. U subotu, 07. srpnja je zavjetna sv. Misa na Tavniku u 11 sati. Prošle godine smo se dogovorili da to bude prva subota u 7 mjesecu i radi neradnog dana pa će moći sudjelovati više ljudi.
5. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. Iz ovog Katoličkog tjednika izdvajam: o proslavi sv. Ive u Podmilačju i drugim mjestima u BiH;  tko je zajednica Sant Egidio?; izazov kršćanstva danas; reportaža o vrtiću na Stupa;  o drugom malonogometnom humanitarnom turniru u Žepču; reportaža o Ninskoj biskupiji... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
7. Mise kroz tjedan – pročitati.
8. Ženidbeni navještaj: brak u crkvi žele sklopiti: DANIJEL STOJAK, rođen 10. listopada 1984. u Brajkovićima od oca Bože i majke Mironije rođ. Tustonja i JELENA TOPIĆ, rođena 15. ožujka 1985. od oca Nikole i majke Anice rođ. Topić. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 08. srpnja 2012. godine.
9. U petak, 06. srpnja u crkvi sv. Ilije s početkom u 20 sati bit će koncert duhovne glazbe gostiju iz Amerike. Svi ste dobrodošli!!
10. Uplaćene su Velike mise za + MARIJU VIDOVIĆ, mise je uplatila obitelj.
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106

ŽUPNI OGLASI
18. studenoga 2012. / 33.  NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
srijeda, 20. studenoga – Prikazanje BDM
četvrtak, 22. studenoga – sv. Cecilija, djevica i mučenica
subota, 24. studenoga – sv. Andrija Dung Lac, prezbiter
nedjelja, 25. studenoga – nedjelja KRISTA KRALJA, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; i na filijali Drivuša u 10 sati
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika: u ovom broju tjednika možete pročitati: u uvodniku –vjernici plaču drugačije; zaključci s 56. zasjedanja BK BiH; reportaža o župi sv. Lepolda Mandića u Maglaju; kratko i jasno – Hrvati i katolici u BiH imaju veliko bogatsvo; te razmišljanje o ljudima dvostruka srca... ove i druge vijesti možete pročitati u ovom tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
5. Mise kroz tjedan – pročitati.
6. Vjeronauk je idući tjedan redovito; probe i susreti prema dogovorenim terminima; srijedom poslije večernje sv. Mise radionice za srednjoškolce.
7. U srijedu, 21. studenoga u Gradskoj Areni Zenica odigrat će se humanitarna utakmica za Javnu ustanovu predškolskog odgoja i obrazovanja Zenica s početkom u 19 sati između reprezentacije svećenika BiH i imama MIZ Zenica. Svojim dolaskom ćemo pomoći da se ustanova ne zatvori; sudjelovat ćemo u nečemu pozitivnom ali i da svećenici imaju svoje navijače. Cijena karte je 2 KM, zbilja nije nešto ali kada se svi mi udružimo možemo napraviti puno. Zato pozivam da se odazovemo i dođemo podržati ovu humanu akciju. Karte možete uzeti u župnom uredu.
8. Približava nam se proslava sv. Nikole. I ove godine organizirat ćemo svi zajedno prigodni program i doček sv. Nikole. Darove primaju djeca do četvrtog razreda uključivo. Imena djece od prvog do četvrtog razreda koji dolaze na župni vjeronauk imamo kao i imena djece koja dolaze u igraonicu. Zato je potrebno prijaviti manju djecu koju nemamo na popisu. Svi trebaju dobiti kartu u župnom uredu. Gdje i na koji način će biti organizirana proslava bit ćete obaviješteni iduće nedjelje. Svi koji žele pomoći u organizaciji svojim prilogom su dobro došli.
9. Ove godine je istekao mandat našem ŽPV i ŽEV. Pojedini vijećnici su onemogućeni svojim obvezama ali najviše godinama i zdravljem u obavljanju svoje službe. Tako da smo tražili nove mandate za oba vijeća za pojedine stare članove ali i za nove te smo ih i dobili. Ovom prilikom želim i vas informirati o tome. Najprije želim zahvaliti dosadašnjim članovima koji se umirovljuju te zaželiti blagoslovljen i uspješan rad novim članovima na korist ove župne zajednice. pročitati
10. U proteklom tjednu umro je naš župljanin VLADO KELAVA, koji je umro 08. studenoga a ukopan 12. studenoga na groblju Crkvica. POKOJ VJEČNI DARUJ MU GOSPODINE!