ŽUPNI OGLASI 14. listopada 2012.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106
ŽUPNI OGLASI
01. srpnja 2012. / 13. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
utorak, 03. srpnja – sv. Toma, apostol
četvrtak, 05. srpnja – sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli i suzaštitnici Europe
nedjelja, 08. srpnja – 14. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati.
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. U petak, 06. srpnja slavimo Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise bit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu .
4. U subotu, 07. srpnja je zavjetna sv. Misa na Tavniku u 11 sati. Prošle godine smo se dogovorili da to bude prva subota u 7 mjesecu i radi neradnog dana pa će moći sudjelovati više ljudi.
5. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. Iz ovog Katoličkog tjednika izdvajam: o proslavi sv. Ive u Podmilačju i drugim mjestima u BiH;  tko je zajednica Sant Egidio?; izazov kršćanstva danas; reportaža o vrtiću na Stupa;  o drugom malonogometnom humanitarnom turniru u Žepču; reportaža o Ninskoj biskupiji... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
7. Mise kroz tjedan – pročitati.
8. Ženidbeni navještaj: brak u crkvi žele sklopiti: DANIJEL STOJAK, rođen 10. listopada 1984. u Brajkovićima od oca Bože i majke Mironije rođ. Tustonja i JELENA TOPIĆ, rođena 15. ožujka 1985. od oca Nikole i majke Anice rođ. Topić. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 08. srpnja 2012. godine.
9. U petak, 06. srpnja u crkvi sv. Ilije s početkom u 20 sati bit će koncert duhovne glazbe gostiju iz Amerike. Svi ste dobrodošli!!
10. Uplaćene su Velike mise za + MARIJU VIDOVIĆ, mise je uplatila obitelj.
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106

ŽUPNI OGLASI
14. listopada 2012. / 28.    NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
ponedjeljak, 15. listopada – sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica
srijeda, 17. listopada – sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik
četvrtak, 18. listopada – sv. Luka, evanđelist
nedjelja, 21. listopada – 29. nedjelja kroz godinu, SVJETSKI MISIJSKI DAN sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; na groblju Ravne Njive u 11 sati
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih svetkovina niti blagdana
3. Iduće nedjelje Misijska nedjelja. Prilika da se i mi prisjetimo nekoliko stvari: 1. sjetiti se svog misijskog poslanja koje smo primili svojim krštenjem koje trebamo realizirati svjedočenjem svoje pripadnosti Kristu u svom svakodnevnom životu; 2. kako smo dužni moliti za misijsko poslanje Crkve u svijetu; 3. materijalno pomoći misijsko poslanje djelovanje u siromašnim krajevima svijeta. Odrecimo se nečega u narednom tjednu: kutije cigareta, koje pive, slatkiša ili izlaska te uštedu darujmo za misije. Tako ćemo iduće nedjelje skupljati samo jednu milostinju na tu nakanu. Pa koliko možemo i na bilo koji način imajući na umu kako nitko nije toliko siromašan da ne bi imao što dati. HVALA! 
4. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasnik srca Isusova i Marijina, Naša ognjišta, Svjetlo riječi, Glasa koncila i Katolički tjednik: u ovom broju tjednika možete pročitati: u uvodniku o pripremama za godinu vjere koja treba započeti iduće nedjelje; o posvetama crkava u Vrbanjcima i Srednjoj Slatini; intervju s biskupom Nikolom Eterovićem o obnovi vjere; razmišljanje na temu Što Bog združi...; tko je i što je crkveni pokret – Opus dei... ove i druge vijesti možete pročitati u ovom tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6. Mise kroz tjedan – pročitati.
7. Vjeronauk je idući tjedan redovito; probe i susreti prema dogovorenim terminima; srijedom nakon večernje sv. Mise radionice za srednjoškolce.
8. U utorak, 16. listopada KŠC slavi dan škole. Proslavu će obilježiti najprije slavljem sv. Mise u 11 sati u crkvi sv. Ilije dok je u 1230 sati svečana akademija u amfiteatru škole. Ravnatelj don Anto poziva sve koji mogu da sudjeluju u ovoj svečanosti te podržimo KŠC u njegovim nastojanjima.
9. Uplaćene su Velike mise za + MARIJA MILKOVIĆ, mise je uplatio sin; + NIKO VUČIĆ, mise su uplatila djeca.
10. U proteklom tjednu umro je naš župljanin + MIJO JURIĆ, koji je umro 10. listopada a ukopan 11. listopada na groblju Prašnice. POKOJ VJEČNI DARUJ MU GOSPODINE!