ŽUPNI OGLASI 16.rujna 2012.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106
ŽUPNI OGLASI
01. srpnja 2012. / 13. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
utorak, 03. srpnja – sv. Toma, apostol
četvrtak, 05. srpnja – sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli i suzaštitnici Europe
nedjelja, 08. srpnja – 14. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati.
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. U petak, 06. srpnja slavimo Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise bit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu .
4. U subotu, 07. srpnja je zavjetna sv. Misa na Tavniku u 11 sati. Prošle godine smo se dogovorili da to bude prva subota u 7 mjesecu i radi neradnog dana pa će moći sudjelovati više ljudi.
5. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. Iz ovog Katoličkog tjednika izdvajam: o proslavi sv. Ive u Podmilačju i drugim mjestima u BiH;  tko je zajednica Sant Egidio?; izazov kršćanstva danas; reportaža o vrtiću na Stupa;  o drugom malonogometnom humanitarnom turniru u Žepču; reportaža o Ninskoj biskupiji... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
7. Mise kroz tjedan – pročitati.
8. Ženidbeni navještaj: brak u crkvi žele sklopiti: DANIJEL STOJAK, rođen 10. listopada 1984. u Brajkovićima od oca Bože i majke Mironije rođ. Tustonja i JELENA TOPIĆ, rođena 15. ožujka 1985. od oca Nikole i majke Anice rođ. Topić. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 08. srpnja 2012. godine.
9. U petak, 06. srpnja u crkvi sv. Ilije s početkom u 20 sati bit će koncert duhovne glazbe gostiju iz Amerike. Svi ste dobrodošli!!
10. Uplaćene su Velike mise za + MARIJU VIDOVIĆ, mise je uplatila obitelj.
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106

ŽUPNI OGLASI
16. rujna 2012. / 24. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
četvrtak, 20. rujna – sv. Andrija Kim i Pavao Chong i drugovi, mučenici
petak, 21. rujna – sv. Matej, apostol i evanđelist
nedjelja, 23. rujna – 25. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; i na filijali Drivuša u 10 sati
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih svetkovina niti blagdana
3. Ovaj tjedan imamo jesenske kvatre. Vjernici se pozivaju da u srijedu, petak i subotu poste, više čine djela milosrđa i ljubavi. Ove jesenske kvatre posvećene su molitvi za svećenička i redovnička zvanja te za duhovnu izgradnju mladeži. Pozivam sve nas da se uključimo i u ove molitve n nakanu crkve.
4. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila, Svijetla riječi i Katoličkog tjednika: iz ovog broja Katoličkog tjednika izdvajam: u uvodniku kad mediji postanu pijuni nečije moći;  o svjetskom susretu za mir koji je bio ovih dana u Sarajevu; o proslavama Male Gospe; reportaža o župi u Rankovićima; o akciji 72 sata bez kompromisa; kako danas uspjeti u odgoju djece u vjeri... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom Katoličkom tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6. Mise kroz tjedan – pročitati.
7. Vjeronauk je idući tjedan redovito; probe i susreti prema dogovorenim terminima
8. Idući tjedan počinje s radom dječija igraonica, tj. u četvrtak i petak od 10 do 12 sati djeca predškolskog uzrasta imaju priliku družiti se, igrati a nešto i naučiti. Pozivam sve koji imaju da dovedu djecu ovog uzrasta te im omogućimo kroz ove susrete razvijanje osobnosti i kreativnosti ali i usvajanje ljudskih i moralnih normi i vrlina. Budimo i mi oduševljeni ovim susretima  kao i djeca te odvojimo vrijeme da ih dovedemo.