ŽUPNI OGLASI 02.rujna 2012.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106
ŽUPNI OGLASI
01. srpnja 2012. / 13. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
utorak, 03. srpnja – sv. Toma, apostol
četvrtak, 05. srpnja – sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli i suzaštitnici Europe
nedjelja, 08. srpnja – 14. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati.
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. U petak, 06. srpnja slavimo Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise bit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu .
4. U subotu, 07. srpnja je zavjetna sv. Misa na Tavniku u 11 sati. Prošle godine smo se dogovorili da to bude prva subota u 7 mjesecu i radi neradnog dana pa će moći sudjelovati više ljudi.
5. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. Iz ovog Katoličkog tjednika izdvajam: o proslavi sv. Ive u Podmilačju i drugim mjestima u BiH;  tko je zajednica Sant Egidio?; izazov kršćanstva danas; reportaža o vrtiću na Stupa;  o drugom malonogometnom humanitarnom turniru u Žepču; reportaža o Ninskoj biskupiji... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
7. Mise kroz tjedan – pročitati.
8. Ženidbeni navještaj: brak u crkvi žele sklopiti: DANIJEL STOJAK, rođen 10. listopada 1984. u Brajkovićima od oca Bože i majke Mironije rođ. Tustonja i JELENA TOPIĆ, rođena 15. ožujka 1985. od oca Nikole i majke Anice rođ. Topić. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 08. srpnja 2012. godine.
9. U petak, 06. srpnja u crkvi sv. Ilije s početkom u 20 sati bit će koncert duhovne glazbe gostiju iz Amerike. Svi ste dobrodošli!!
10. Uplaćene su Velike mise za + MARIJU VIDOVIĆ, mise je uplatila obitelj.
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106

ŽUPNI OGLASI
02. rujna 2012. / 22. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
ponedjeljak, 03. rujna – sv. Grgur Veliki, papa i crkveni naučitelj 
petak, 07. rujna – sv. Marko Križevčanin, prezbiter i mučenik
subota, 08. rujna – Mala Gospa
nedjelja, 09. rujna – 23. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; i na filijali Drivuša u 10 sati
2. U tjednu koji je pred nama u subotu, 08. rujna slavimo Malu Gospu. Sv. Mise ovdje u crkvi su u 8 i 18 sati.
3. U petak, 07. rujna je Prvi petak; prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. Nakane za ovo klanjanje su: da političari djeluju pošteno, neporočno i s ljubavlju prema istini; da kršani postanu raspoloživiji u pomaganju siromašnijih te da djeca i mladi sa zahvalnošću prihvate mogućnost obrazovanja te se u suradnji s odgojiteljima suprostave svakom obliku nasilja 
4. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila, Glasnika srca Isusova i Marijina i Katoličkog tjednika: iz ovog broja Katoličkog tjednika izdvajam: u uvodniku Posavina – ponos i tuga; obilježeno 20 godina od progona Hrvata iz Posavine – reportaža; o proslavi Dana hrvatskih mučenika u  Udbini; reportaža o župi Crkvica; katolička Crkva u Posavini kroz brojke prije rata i danas...ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom Katoličkom tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6. Mise kroz tjedan – pročitati.
7. Ovaj tjedan započela je nova školska godina pa ćemo i mi započeti s župnim vjeronaukom. Sva djeca od prvog do osmog razreda trebaju doći iduće subote, 08. rujna u 10 sati.
8. Ne budite samo slušatelji nego i vršitelji riječi Božje kaže današnja riječ Božja. Ta riječ Božja poziva nas da budemo solidarni s onima koji su ugroženiji i siromašniji od nas. I uistinu danas smo svi siromašni ali ima i siromašnijih. U takvoj situciji je osmočlana obitelj Dragana Pranjkovića. Obitelj sa šestoro djece koja sva idu u školu i u kojoj samo otac povremeno radi. Trebaju se iseliti iz svoga dosadašnjeg prebivališta te pronaći novi smještaj. I našli su ga u staroj kući svojih roditelja u kojoj nitko godinama nije živio i koja je dosta propala pa ju je potrebno renovirati. U ovu akciju uključili su se mnogi pa ćemo i mi onoliko koliko smo u mogućnosti i koliko u nama ima Duha Božjega. Tako ćemo iduće nedjelje skupljati samo jednu milostinju na ovu nakanu kako bi kao župna zajednica pomogla ljudima u nevolji. Pomozimo koliko možemo. 
9. U proteklom tjednu umrli su naši župljani + MARIJAN JURIĆ, koji je umro 25. kolovoza a ukopan 27. kolovoza na groblju Grm; + VERKA BARUKČIĆ, koja je umrla 31. kolovoza a ukopana 01. rujna na groblju Crkvica. POKOJ VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE!