72 SATA BEZ KOMPROMISA

72 SATA BEZ KOMPROMISA

72sata_bez_kompromisa

15. – 17. listopada 2010. je akcija 72 sata bez kompromisa. „72 sata bez komprimisa“ je trodnevna volonterska radna akcija mladih Vrhbosanske nadbiskupije koja će se održati u periodu od 15. do 17. listopada 2010. godine pod geslom „Pruži i ti svoju ruku – volontiRAJ NA ZEMLJI“. Mladi koji sudjeluju u projektu 72h bez kompromisa kroz 3 dana u svojoj zemlji žive solidarnost.

U samo 72h oni implementiraju socijalne, interkulturne, političke i ekološke projekte i pokazuju angažiranost, kreativnost i inovativnost. U Austriji je 2008. preko 5000 mladih sudjelovalo na oko 350 projekata. U Mađarskoj je bilo 200 projekata i 1600 učesnika. Projekti 72h su veoma široki i podrazumijevaju djelovanje na različitim poljima.

Zadaci u samom projektu su različiti, pa su tako neki od njih renoviranje stanova, tečajevi računara, pomaganje starim i bolesnim, kazališne izvedbe, akcija skupljanja smeća i čišćenja rijeka, muzički projekti, projekti protiv rasizma itd. Dodatak nazivu, tj „bez kompromisa“ znači da u projektu 72h je učesnicima na samom početku akcije uopće nije poznatu kojem će projektu biti dodijeljeni. Tek na otvaranju dobivaju svoje zadatke i saznaju sve o svom projektu.

Tako su mladi iz Fojnice i Novog Travnika bili volonteri u našoj župnoj zajednici. Volontirali su na dva projekta: uređenje žive ograde u crkvenom dvorištu i ispravljanje porušenih spomenika na groblju Križ. Radili smo, družili se te sklopili nova poznanstva i prijateljstva. Nadamo se da ćemo i ubuduće sudjelujući u ovakvim akcijama svjedočiti i širiti Kraljevstvo Božje na zemlji.

{gallery}fotogalerija-resize/72sata{/gallery}

Kategorija: